Hercules történelem

MINŐSÉG, INNOVÁCIÓ & HAGYOMÁNY

(Hercules elektromos prototípus – 1985)

1886 óta Európában a Hercules név szorosan kapcsolódik két fogalomhoz: családbarát gondolkodás és tudatos minőségpolitika.

A Hercules vállalat története magával a kerékpár történetével is szorosan összefonódott.

A 19. század végén a cég atyját, Carl Marschützöt gyorsan megfertőzi a kétkerekűek iránt akkoriban kibontakozó lelkesedés. Ő azonban nem elégszik meg a lelkesedéssel, hanem megteremti saját vízióját: kétkerekűt mindenkinek!

A vízió megvalósítása céljából 1886-ban megalapítja első velocipéd-gyárát Nürnbergben. A minőségükről elhíresült Marschütz-kétkerekűek viszonylag gyorsan kivívják maguknak a Hercules becenevet: éppoly erősek és robusztusak, mint a görög mitológia hőse. És ezzel megszületik Németország – időközben a legrégebbi múltra visszatekintő -, ma is létező kerékpármárkája.

A következő évek során innovációk sokasága következett, ami még inkább szárnyakat adott az akkori időszak kétkerekű-boomjának. A második világháború azonban véget vet a sikernek, a cégtulajdonos, Carl Marschütz amerikai emigrációba kényszerül. A háborút követő időszakban a Hercules olyan legendás motorkerékpárok gyártójaként lesz ismert, mint a K-100, melyet partnerével és későbbi tulajdonosával, a Fichtel & Sachs-szal közösen fejleszt ki.

A Mannesmann 1987-ben átveszi a céget, és ezzel egy rövid, nyugtalan időszak veszi kezdetét a Hercules életében, de a Sparta, a Batavus, a Koga Myata és a Winora Staiger márkákat vivő holland Accell-konszernbe való betagozódással 1995-ben gyorsan visszatérnek a jól bevált erények: találékonyság, tudatos minőségpolitika.

2012: SPORT PRO – A JÖVŐ

A 2012-es előrejelzések azt mutatják, hogy lehet piaca a sportos pedelec-eknek is. A legújabb fejlesztések – például az egyenes, doboz alakú lítium-ion akkumulátor az Accell-gyárból érkező vázak alsó csövébe integrálva – lehetővé teszik az elektromos kerékpárok sportos kialakítását.

2015: Már 30 éves az elektromos Hercules!

A Hercules már 30 éve jelen van az elektromos kerékpárok piacán, ám az e-bike iránti szenvedélye változatlan. Ebben az évben jelenik meg a Herculeseken az új Shimano Steps motor Alfine Di2 agyváltóval, valamint az SR Suntour HESC meghajtás. Az innovációk az új Hercules Futura dizájnos vázával folytatódnak, mely ötvözi a sportosságot és az eleganciát.

Napjainkban: 130 éves a Hercules!

A márka 130 éve a kerékpárpiac állandó szereplője! A 130 évnyi tapasztalat tükröződik új, “NOS” névre keresztelt modellcsaládunk tulajdonságaiban is. A NOS sorozattal 2016-ban beléptünk az e-mtb piacra is. Jelenleg kizárólag “Made in Germany” hajtásokra támaszkodunk, a Bosch és a Brose a két legjobb német motorgyártó.

Ma a Hercules az egyik legismertebb és legkedveltebb kerékpármárka a német piacon – a családok életében gyakran az első számú kedvenc. A Hercules kerékpárok a modern, mobil ember igényeinek megfelelően készülnek.

“Mert ha el is múltunk 130 évesek, olyan fiatalok és aktívak maradtunk, mint azok, akik Herculessel közlekednek.”